2020. május 5., kedd

Katolikus hittan 3. a


Kedves Hittanos!
Május az év egyik legszebb hónapja, ami Jézus édesanyjának, Máriának, hónapja is. Ez azt jelenti, hogy minden nap imádkozunk hozzá. Az év egyik legszebb ünnepe, anyák napja is ennek a hónapnak az elején van. Mi hittanosok úgy tekintjük Máriát, mint Égi Édesanyánkat. Ezért az e heti feladat is Hozzá kapcsolódik.
Kérlek, olvasd el, vagy kérj meg otthon valakit, hogy olvassa el Neked az alábbi a kis mesét, majd válaszolj a feltett kérdésekre!
A gyöngyvirág meséje
Az Úr Jézust halálra ítélték. Felcipelte a nehéz keresztet a Kálvária hegyére, ahol felfeszítették. Édesanyja, szűz Mária sokáig ott sírdogált a keresztfa tövében. Este lett. A Szűzanya egy réten keresztül ment haza. Mint a drága gyöngyök, úgy hullottak könnyei. A forró könnyek leperegtek a zöld rétre.
Másnap tele lett a rét gyönyörű, illatos virággal. A Szűzanya könnyeiből fehér gyöngyök keletkeztek.
- Gyöngyvirágok! – mondták az emberek.
Azóta májusban, a Szűzanya hónapjában, tele van a világ illatos gyöngyvirággal. Annak emléke a gyöngyvirág, hogy a Szűzanya keservesen siratta szent Fiát.

1.     Mi Jézus Édesanyjának neve?
2.     Hogy nevezik Őt még a mesében?
3.     Miből keletkeztek gyöngyök?
4.      Minek emléke a gyöngyvirág?

A válaszokat küldd el Nekem a vargatamas.atya@gmail.com címre, a szokott módon! Ne felejtsd el odaírni a teljes neved!!!
A feladatot elküldeni, Május 11-e, hétfő 16.00-ig légy szíves!
Akitől még nem kaptam, várom a korábbi feladatokat!
Kérlek Benneteket, hogy imádkozzatok minden nap egy keveset, de a feladat megoldása előtt és utána mindenképpen!
Tamás atya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése